Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipi Suspend isse ultrices hendrerit nunc vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit venenatis.

Amazing home presentations Creating and building brands

Projects Gallery

Search

7 redenen waarom design sprints innovatie versnellen

 

Je hebt voldoende ideeën, maar ze komen niet van de grond.

Herkenbaar? Veel grote organisaties struggelen hiermee.

Zo versnellen corporate innovators innovatieprocessen met een design sprint

Innovators van organisaties als Europcar, TomTom, de Volksbank, WPG en Allianderversnellen daarom hun innovatieproces met een Design Sprint. In vijf dagen vlieg je van idee naar prototype. Inclusief testen met echte klanten.

Een design sprint kan je zomaar 1000 meetings besparen.

Corporate innovatie challenges die we in 5 dagen hebben opgelost

  • Hoe brengen we een idee tot leven?
  • Hoe verbeteren we de klantervaring?
  • Hoe kunnen we directe klantrelaties creëren?
  • Welke proposities kunnen we voor blockchain ontwerpen?
  • Hoe kunnen we met startups samenwerken?
  • Hoe kunnen we nieuwe diensten rondom onze producten leveren?

Wat zijn de de ingrediënten en shortcuts die deze resultaten creëren?

1. Eén team, één taak

Innovatie komt pas tot stand wanneer een team optimaal presteert. Design sprints geven organisaties de mogelijkheid om de juiste mensen aan elkaar te koppelen. Gedurende een week werken zij intensief samen en kunnen in korte tijd veel beslissingen nemen, zodat innovatie sneller gerealiseerd wordt.

 2. Dream big, start small

In een sprint is veel ruimte voor eigen input en geen idee is te gek. Zelfs voor de grootste vraagstukken helpt de design sprint in het aanbrengen van de juiste focus door het testen van de belangrijkste aannames.

 3. Denken in afdelingen is verleden tijd

Door met verschillende afdelingen actief deel te nemen aan de sprint, komen experts op verschillende gebieden bij elkaar en kunnen problemen en oplossingen vanuit meerdere invalshoeken worden bekeken. Het beschikbare budget kan daarna opnieuw worden vastgesteld.

 4. Onwerkelijke ideeën tóch testen

Niemand brengt graag een product op de markt dat niet aanslaat. Ideeen die doorgaans de business plan test niet doorstaan kunnen tijdens gesprekken met klanten juist verrassende inzichten opleveren. De sprint biedt kansen om nieuwe ideeën op waarde te schatten en early adopters te vinden en koesteren. Misschien wordt de kip met de gouden eieren wel van de slacht gered!

 5. Inzicht krijgen in de klantervaring

De sprint is op zo’n manier ontworpen dat het met vijf interviews van een uur mogelijk is om input te vergaren die onder andere omstandigheden pas na honderden interviews verzameld zou zijn. Maak hier gebruik van!

6. Van ‘waarom’ naar ‘daarom’

Door een team te laten deelnemen aan een design sprint, kan het belang van innovatie onderstreept worden. Men staat sneller open voor innovatie wanneer dit van dichtbij al eens is ervaren.

 7. Aannames in een vroeg stadium testen

Nog steeds zakken veel innovators door het ijs omdat ze zaken als waarheid aannemen. In een design sprint worden aannames al in een vroeg stadium getest met echte klanten, zodat er een kleinere kans is dat er veel tijd en geld wordt gestoken in een idee dat niet aansluit op de behoeftes in de markt.

Welke uitdaging wil jij binnen 5 dagen oplossen?

Innoveren met design sprints betekent snel een blik in de toekomst nemen. Met een concreet prototype maak je je idee tastbaar en testbaar. Met de inzichten en data besluit je over de vervolgstappen voor ontwikkeling.

Onze ervaring met 75+ corporates deel ik graag met je.

Meer info op onze website of stuur me gerust een berichtje via joost@aimforthemoon.com

Succes met innoveren!

Niek Karsmakers